Το 58ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ πάει δυτικά – «Ο δολοφόνος της λεωφόρου» την Τρίτη 7/11 στο Δήμο Παύλου Μελά με Ελεύθερη Είσοδο

Στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και των FILM IN TOWN, ξεκινούν αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, οι προβολές δυτικά της πόλης και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» (Οδός Λαγκαδά 221, T: 2313 302833) του Δήμου Παύλου Μελά, με την ταινία «Ο δολοφόνος της λεωφόρου» της  Άιντα Λουπίνο με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
Έτσι διευρύνεται η καλλιτεχνική συνεργασία Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Δήμου Παύλου Μελά, που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη 2016 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, με την ανοιχτή προβολή της ανατρεπτικής κωμωδίας Φρανκενστάιν Τζούνιορ του Μελ Μπρουκς και συνεχίστηκε το φετινό Μάρτιο με το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τις Ειδικές προβολές Ντοκιμαντέρ DOC IN TOWN στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης.
Συνολικά θα προβληθούν 5 ταινίες – αφιερώματα μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Ο δολοφόνος της λεωφόρου |The Hitch-Hiker
Άιντα Λουπίνο | Ida Lupino
ΗΠΑ | USA 1953
71ʹ Ασπρόμαυρο | B&W
Στο δρόμο για το Μεξικό, δύο ανυποψίαστοι φίλοι που πάνε εκδρομή το Σαββατοκύριακο για να ψαρέψουν παίρνουν με οτοστόπ έναν διαβάτη που αποδεικνύεται καταζητούμενος κατά συρροή δολοφόνος. Υπό την απειλή του όπλου, οι δύο φίλοι οδηγούν το αμάξι σε κάθε επικίνδυνη ζώνη που τους υποδεικνύει ο δολοφόνος, ψάχνοντας τρόπο να αποδράσει. Tο πρώτο και μοναδικό φιλμ νουάρ που σκηνοθέτησε γυναίκα δεν επιστρατεύει τις αρχετυπικές φιγούρες του είδους (ούτε
καν τη φαμ φατάλ!), αλλά χρησιμοποιεί το αχανές, απέραντο τοπίο ως ξενιστή του αγνού φόβου.
Σενάριο: Ida Lupino, Collier Young
Φωτογραφία: Nicholas Musuraca
Μοντάζ: Douglas Stewart
Μουσική: Leith Stevens
Παραγωγοί: Collier Young
Παραγωγή: The Filmakers Inc., RKO Radio Pictures
Ηθοποιοί: Edmond O'Brien, Frank Lovejoy, William Talman


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!