Τζανακόπουλος: Το 70% της πρώτης κατοικίας στη χώρα προστατεύεται

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ.Τζανακόπουλος, υπογράμμισε πως "μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται."

Αναφερόμενος στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής ο κ.Τζανακόπουλος είπε πως αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων. "Το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών" τόνισε.

Τέλος, για την αξιολόγηση τόνισε πως θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018. "όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018. Υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!