8χρονη σκοτώθηκε σε προπόνηση για παιδικούς αγώνες dragster - Οδηγούσε με την άδεια των γονιών της

Μια οκτάχρονη στο Περθ της Αυστραλίας σκοτώθηκε το Σάββατο όταν προσέκρουσε σε τσιμεντένιο φράχτη με το αγωνιστικό της αυτοκίνητο τύπου «dragster», σε ειδική πίστα αγώνων όπου έκανε προπόνηση.

 

Η Ανίτα Μπορντ πραγματοποιούσε μία «δοκιμαστική διαδρομή» όταν το όχημά της προσέκρουσε στον τοίχο, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έσπευσαν επί τόπου και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε την επόμενη μέρα.

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο πατέρας της δήλωσε πως η οικογένεια επέλεξε το «drag racing» επειδή ήταν μια ασφαλής μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόσθεσε πως η Ανίτα ήταν ενθουσιασμένη και ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα της αδερφής της και να συμμετέχει στους αγώνες.

 

 


Το κορίτσι έκανε προπόνηση για να πάρει άδεια για τους παιδικούς αγώνες dragster, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Drag Racing της Αυστραλίας.


Μόλις είχε κλείσει τα οκτώ της χρόνια -η μικρότερη επιτρεπτή ηλικία για συμμετοχή στους αγώνες με βάση τον επίσημο κανονισμό της Ένωσης- και οδηγούσε ένα όχημα dragster 210cc , μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Τα παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 96χλμ/ώρα σύμφωνα με τον κανονισμό, ενώ είναι κατανοητό ότι οι μέγιστες ταχύτητες των οχημάτων που οδηγούνται από αρχάριους είναι μικρότερες. Δεν είναι σαφές με τι ταχύτητα έτρεχε η Ανίτα.


Ο πατέρας της Ίαν Μπορντ ανάρτησε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο αναφέρει: «η καρδιά μου έχει γίνει ένα εκατομμύριο κομμάτια. Θα χρειαστούμε... αγάπη και υποστήριξη για τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, μήνες που θα έρθουν».


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!