Ήρθε η κορυφαία Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Η κορυφαία έκδοση Stelvio Quadrifoglio ήρθε στην ελληνική αγορά. Το επιβλητικό μοντέλο διαθέτει σειρά κορυφαίων χαρακτηριστικών και αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium compact SUV.

Ενσωματώνει την καλύτερη έκφραση του ιταλικού design και καταφέρνει χάρη στη μαεστρία της Alfa Romeo να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Ταυτόχρονα, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και τεχνολογίες αιχμής, ενώ πρόσφατα ανακηρύχθηκε το "ταχύτερο SUV στην πίστα", σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των SUV στο εμβληματικό Nürburgring: 7 λεπτά 51.7 δευτερόλεπτα.

Η Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζεται με τον αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης 2.9-λίτρων V6 BiTurbo εμπνευσμένο από τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία της Ferrari και αποδίδει μέγιστη ιπποδύναμη 510 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 600 Nm από τις 2.500 σ.α.λ. έως τις 5.000 σ.α.λ.

Εξαιρετικής σημασίας για τις επιδόσεις του μοντέλου είναι η συνεργασία του κινητήρα με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, ρυθμισμένο για να εξασφαλίζει ταχύτατες εναλλαγές σχέσεων (ενδεικτικά στη λειτουργία Race οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου).

Η Stelvio Quadrifoglio επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 283 χλμ/ώρα.

Για πρώτη φορά ο βενζινοκινητήρας 2.9-λίτρων V6 Bi-Turbo συνδυάζεται με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive, συνδυασμός που εγγυάται απαράμιλλες επιδόσεις, κράτημα, οδηγική απόλαυση και ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες.

Για ακόμα πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία, στη Stelvio Quadrifoglio διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό αλουμινένια paddles αλλαγής ταχυτήτων που είναι τοποθετημένα στην κολώνα του τιμονιού.

Με απόβαρο μόλις 1.830 κιλά, το μοντέλο εμφανίζει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος στην κατηγορία (3,6 κιλά/ίππο) και τη μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος (176 PS/λίτρο).

Τα αποτελέσματα αυτά εξασφαλίζουν τη μέγιστη οδηγική απόλαυση και είναι απόρροια της τέλειας κατανομής βάρους ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, οι μηχανικοί της Alfa Romeo τοποθέτησαν τα βαρύτερα επιμέρους τμήματα και υλικά κατασκευής όσο το δυνατό προς το κέντρο του αμαξώματος και παράλληλα χρησιμοποίησαν εξαιρετικά ελαφριά υλικά στα μηχανικά μέρη και το αμάξωμα…

www.driveandtravel.gr


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!