Bγαίνει από τη φυλακή με άδεια για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με διήμερη άδεια βγαίνει αύριο (9/11) για πρώτη φορά από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε έντεκα φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν που βρίσκεται στη φυλακή από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

 

Το συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

 

Κατόπιν αυτού, αύριο το πρωί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να βγει για πρώτη φορά από την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

 

Αντίδραση Μητσοτάκη για την άδεια

 

Παρέμβαση για το θέμα της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα, όχι μόνο για τις απεθχείς, όπως επισημαίνει πράξεις του που στρέφονται κατά της δημοκρατίας αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια για αυτές.

 

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο Κουφοντίνας παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών.

 

"Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη;

 

Την οργή της εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της άδειας στον Κουφοντίνα. Σε ανάρτησή της στο twitter, η κα Μπακογιάννη δηλώνει άναυδη με αυτή την απόφαση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και καλεί όπως λέει, "τους λαλίστατους της κυβέρνησης" να πάρουν θέση για το θέμα.

 

"Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος; Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιός θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;" διερωτάται η κα Μπακογιάννη.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!