Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης: Καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενης μηχανικού μετά την επιστροφή απο άδεια μητρότητας

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
                                                                                                                             τηλ.6987085588



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΩΡΟΜΑΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ομάδα Γυναικών Τεχνικών (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης μηχανικού από την εταιρεία NETSCOPE SOLUTIONS μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας.
Για ακόμα μία φορά η εργοδοσία βάζει στο απόσπασμα τη μητρότητα. 
Είναι κόστος για την εργοδότη η μητρότητα και η εργαζόμενη μητέρα ασύμφορη για τις επιχειρήσεις του
 
                  Και σ’ αυτή την περίπτωση η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετάει στο δρόμο μια νέα εργαζόμενη μωρομάνα.
Είναι κι αυτή μία από τις χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες με μπλοκάκι που εργάζονται χωρίς δικαιώματα. 
 
Χωρίς άδεια μητρότητας, χωρίς μισθούς και επιδόματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας στην περίοδο της εγκυμοσύνης, της λοχείας και της γαλουχίας. 

Είναι μία από τις χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες που πρέπει να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη όχι μόνο για να πληρώνουν μόνες τους τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά και για τις απαιτούμενες προληπτικές εξετάσεις και τα φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά, για την περίθαλψη του εμβρύου. 
 
Είναι μία από τις χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες που δε θεωρούνται μισθωτές, αλλά αυταπασχολούμενες. Και έτσι δε δικαιούνται ούτε άδειες, ούτε αποζημίωση απόλυσης. Ολα αυτά διατηρεί το βάρβαρο αντεργατικό καθεστώς με το μπλοκάκι, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νόμο Κατρούγκαλου προχώρησε στην οριστική νομιμοποίησή του.
 
Η ΟΓΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στην απολυμένη εργαζόμενη μωρομάνα και απαιτεί την άμεση και πλήρη αποκατάστασή της. 
Ο συλλογικός μας αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας είναι η μόνη απάντηση στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, που μας καταδικάζουν σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.
Διεκδικούμε:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
  • Εμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!