Συνεχίζονται οι συνομιλίες Κοτζιά-Μπουσάτι στην Κρήτη

«Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο των συνομιλιών που έχει από το πρωί της Παρασκευής με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι στην Κρήτη.

Συνομιλίες που θα συνεχιστούν και την Κυριακή, πριν αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη».

Και πρόσθεσε: «Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της Ε.Ε».

Τέλος ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποδοχή του δημάρχου Οροπεδίου και των κατοίκων. «Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο Λασιθίου και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», κατέληξε.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!