Μπροστά η Ν.Δ. με τους αναποφάσιστους... τρίτο κόμμα

Νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει σαφές προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη διαφορά όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση. Υψηλό ποσοστό το αναποφάσιστων και τετρακομματική βουλή με βάση την πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco για λογαριασμό του newsit.gr που έγινε από το διάστημα 12 έως 14 Νοεμβρίου 2017, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ελαφρά άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρά τις εκλογές για την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της. Το ΚΚΕ έχει μια μικρή πτώση στα ποσοστά του, το Ποτάμι είναι στα ίδια όπως και οι ΑΝ.ΕΛΛ. και η Ένωση Κεντρώων. Ανοδική τάση για τη Λαϊκή Ενότητα και την Πλεύση Ελευθερίας. 

Πρόθεση ψήφου επι των έγκυρων

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το πως πρέπει να κινηθεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, για τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα της Πειραιώς στη ψηφοφορία για το κοινωνικό αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να είναι πιο κοντά με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κανέναν από τους δυο οι πολίτες απάντησαν να μην είναι κοντά σε κανέναν.

Στο ερώτημα αν η αντιπολίτευση πρέπει να καταψηφίσει ή όχι το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες απάντησαν:

Στην δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Τα ερωτήματα αφορούν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και αν πρέπει να προχωρήσει. Η απάντηση είναι συντριπτικά υπερ της αδειοδότησης με ποσοστό 70%.

Αναλυτικά η έρευνα


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!