Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε εκ νέου η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας.

Τη βαλλιστική δοκιμή επιβεβαίωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Κατά τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, τις οποίες επικαλείται το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πρόκειται για αγνώστου τύπου βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από την επαρχία Νότια Πιονγκάν -βόρεια της πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ- προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού της Ιαπωνίας, ο πύραυλος κατέπεσε στην ΑΟΖ της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η συγκεκριμένη αναφορά, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως μέχρι στιγμής.

Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγιάνγκ, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε πυραυλική δοκιμή ως απάντηση, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ αναλύουν την τροχιά του πυραύλου, για την εκτόξευση του οποίου ενημερώθηκε άμεσα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελευταία βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!