Στη Δικαιοσύνη ο Π. Καμμένος «κατά των συκοφαντών» για τη συμφωνία με Σ. Αραβία

Για «ανακριβή δημοσιεύματα» που «εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα» κάνει λόγο το υπουργείο Εθνκής Άμυνας σε ανακοίνωσή του, προαναγγέλλοντας την προσφυγή του Πάνου Καμμένου στη Δικαιοσύνη «κατά των συκοφαντών» σχετικά με το θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο παραθέτει παράλληλα την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου, όπως σημειώνει, «φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας».

Σημειώνεται ότι σε σημερινό της δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα» υποστηρίζει ότι «το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της πρεσβείας μας στο Ριάντ που ξεκαθάριζε ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία». Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «πρωτόγνωρη σπουδή» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «να συνυπογράψει τη συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία», ενώ - όπως υποστηρίζει η εφημερίδα - το ΥΕΘΑ «παρέκαμψε με προκλητικό τρόπο την άγνοια που εξέφραζαν οι αραβικές στρατιωτικές Αρχές για την ύπαρξη και εμπλοκή τού εν λόγω επιχειρηματία».

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «ψευδές» το παραπάνω δημοσίευμα και επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. Όπως είπε, υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για την συγκεκριμένη αγορά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε μεταξύ άλλων σχετικό έγγραφο του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας που εστάλη μέσω της ελληνικής πρεσβείας και χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο εκπρόσωπό του στην διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων. Σημείωσε ακόμη ότι «υπεύθυνος για τις σχέσεις του υπουργείου Άμυνας με τρίτες χωρες είναι ο στρατιωτικός μας ακόλοθος» και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο άφησε αιχμές.

Επιτέθηκε παράλληλα στην βουλευτή της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας πως «αυτοί που βλέπουν σκιές θα τραβήξουν πάλι την ουρά στα σκέλια όπως η κ. Μπακογιάννη, που ζήταγε συγγνώμη από τον Αμερικανό πρέσβη κι έλεγε 'δεν είπα εγώ τιποτε για σκιές, μη με πάτε στη Βουλή'».

Παρεμβαίνοντας στον ίδιο σταθμό, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» και πρόσθεσε: «Δεν θα δώσω διέξοδο στο αδιέξοδο του κ. Καμμένου, στην απίστευτης βλακείας δήλωση ότι θα καλέσει τον Αμερικανό πρέσβη στη Βουλή να με κάνει ντα ντά για τα F-16». Ανέφερε ακόμη πως θα πρέπει ο κ. Καμμένος «να προσέλθει στη Βουλή να δώσει τις εξηγήσεις».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!