ΔΝΤ: Περιμένουμε σύντομα την συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Εξηγώντας την στάση του Ταμείου, που είναι προς το παρόν τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα, είπε ότι το Ταμείο περιμένει την ελάφρυνση του χρέους για να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα το οποίο σήμερα είναι εν αναμονή.

Πιο σημαντική είναι η δήλωση του κ. Ράις ότι το Ταμείο θα περιμένει την λύση για το ελληνικό χρέος από τους ευρωπαίους δανειστές και τότε θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση του Ταμείου μέσα στον Φεβρουάριο.

Αφού επισήμανε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος και πως εκκρεμούν διαφορές προς επίλυση, εξέφρασε την ελπίδα για οριστική λύση το συντομότερο δυνατό.

Σε ερώτηση για το εάν η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία εγείρει ανησυχίες για πιθανές καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων για το ελληνικό χρέος, ο Ράις αρκέστηκε στο να πει πως οι αποφάσεις για το χρέος μπορούν να ληφθούν και πως ανεξάρτητα από τις εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις, το Ταμείο παραμένει προσηλωμένο στη συμφωνία.

Τέλος σε ό,τι αφορά την πρόταση του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, να αποπληρωθούν παλαιά δάνεια με κεφάλαια που θα περισσέψουν από το τρίτο χρηματοδοτικό πακέτο, o κ. Ράις ανέφερε πως αυτό δεν είναι καινούρια ιδέα, έχει συζητηθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο του Eurogroup, και πως θα μπορούσε να βοηθήσει δεδομένου ότι μειώνει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων που "χρεώνει" ο ESM.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!