Αυξήθηκε η ποινή του Πιστόριους

Νέο σοκ για τον Όσκαρ Πιστόριους, καθώς το ανώτατο δικαστήριο εφέσεων της Νότιας Αφρικής αύξησε την ποινή στον Παραολυμπιονίκη σε 13 χρόνια και πέντε μήνες, για τη δολοφονία της Ρίβα Στίινκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Ο 28χρονος σήμερα Πιστόριους είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την Στίινκαμπ στο μπάνιο του σπιτιού του, ισχυριζόμενος ότι φοβήθηκε πως είχε εισέλθει διαρρήκτης στην οικία του.

Η αρχική ετυμηγορία πρόβλεπε ποινή πενταετούς κάθειρξης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε μετά από ένα χρόνο, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση και η εναντίον του κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή έξι ετών τον περασμένο Ιούλιο, η οποία υπερδιπλασιάστηκε με την τελευταία απόφαση.

Μετά την απόρριψη της έφεσής του δεν μπορούσε να προσβάλει νομικά την καταδίκη του και αντιμετώπιζε ενδεχόμενο ποινής τουλάχιστον 15 ετών. 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!