Βαλλιστικό πύραυλο αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία -Εκτοξεύτηκε από την Υεμένη [εικόνες & βίντεο]

Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Ριάντ, μετά από αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου από την πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας. 

Πηγές της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας είπαν στο Al-Arabiya ότι εξουδετέρωσαν τον πύραυλο -προερχόμενο από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη- νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες. Ο πύραυλος, όπως όλα δείχνουν, στόχευε το διεθνές αεροδρόμιο King Khalid. 

Η Σαουδική Αραβία πολεμά εδώ και καιρό τους αντάρτες Χούτι. Οι εχθροπραξίες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων πιστών στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντραμπά Μασνούρ Χαντί και εκείνων που συντάσσονται με το κίνημα των Χούτι αποτελούν εδώ και καιρό «μάστιγα» για την Υεμένη. Η Σαουδική Αραβία ηγείται της καμπάνιας για τη συντριβή των ανταρτών. 

To υπουργείο Αμύνης της Υεμένης, το οποίο ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε ότι η επίθεση «ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας» και πως η «επιχείρηση ήταν επιτυχής». 

Εκπρόσωπος των Χούτι, δήλωσε στο Al Jazeera ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο τύπου Burkan 2-H αργά το Σάββατο. Σύμφωνα με την ομάδα, ο πύραυλος αυτός ταξίδεψε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα και πέρασε τα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία. 

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!