Συνάντηση Δραγασάκη-Τσαβούσογλου: Στο επίκεντρο οι οικονομικές σχέσεις και η επίσκεψη Ερντογάν [εικόνες]

Με με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του αντιπροέδρου, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο τρόπος ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στη φάση επιτάχυνσης της ανάκαμψης και διαμόρφωσης ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, με έμφαση στην αύξηση του διμερούς εμπορίου και στις επενδύσεις.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το 2017 εμφανίζουν αύξηση οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, με τον αντιπρόεδρο να επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής της.

Ποιος είναι ο Χακαν Τσαβούσογλου 

Ο Χακάν Τσαβούσογλου πιθανότατα θα έχει πολύ καλή συνεννόηση με τους Έλληνες αξιωματούχους καθώς κατά πληροφορίες μιλά ελληνικά, αφού έλκει την καταγωγή του από την Θράκη όπου έμεινε  έως τα 11 χρόνια του. Σπούδασε στην Άγκυρα κι έχει εκλεγεί βουλευτής Προύσας. 

Στην Ελληνική, αλλά και τη Βουλγαρική κοινή γνώμη προκάλεσε αρνητική αίσθηση, με όσα είπε για το Τουρκικό σύστημα υγείας και την διάθεσή του να παρέχει κάλυψη στους Μουσουλμάνους της Δ. Θράκης «αν Ελλάδα και Βουλγαρία δεν αισθάνονται μειονεκτικά, τουρκικά ελικόπτερα ή αεροπλάνα θα μπορούν να πηγαίνουν στα χωριά τους, να παίρνουν τους αδερφούς μας και να τους φέρνουν στην Τουρκία να θεραπευτούν» είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο.

Αργά το βράδυ αναμένεται να επιστρέψει στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!