Ψάχνει θετικό αποτέλεσμα η Εθνική μας στον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Κροατία

Οι αγώνες μπαράζ ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς οι δύο προηγούμενες απόπειρές της να τσεκάρει εισιτήρια για μεγάλες διοργανώσεις, μέσω αυτής της… οδού, απέναντι σε Ουκρανία και Ρουμανία στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία.

Ευχή όλων είναι να τριτώσει το καλό για τη «γαλανόλευκη», η οποία θα αντιμετωπίσει απόψε στις 21.45 (ΣΚΑΪ, Cosmote sport 1) την Κροατία, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα μπαράζ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σίγουρα είναι δύσκολο, ωστόσο η ομάδα μας έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να αγωνιστεί με προσήλωση στον στόχο της και πάθος.

Σύμμαχος στην προσπάθεια της Εθνικής μας να τσεκάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας ενδεχομένως να αποδειχθεί το γεγονός ότι οι Κροάτες έχουν δείξει σημάδια υποτίμησης της ομάδας μας.

Ωστόσο, η Εθνική μας φροντίζει να βάζει στη θέση του όποιον αντίπαλο την υποτιμά.

Επειδή, όμως, η Κροατία έχει παίκτες με μεγάλη αξία, οι οποίοι έχουν... φάει με το κουτάλι υψηλού επιπέδου παιχνίδια, πρέπει να αμυνθεί σωστά για να μπορέσει να φύγει από το Μάξιμιρ με θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν και απόψε, όπως συνέβη και στα ματς με τη Βοσνία και το Βέλγιο, ο Σκίμπε αναμένεται να παρατάξει την Εθνική μας με διπλή ζώνη άμυνας, στοχεύοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Όσον αφορά στις σκέψεις του ομοσπονδιακού προπονητή για το αρχικό σχήμα, την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Τη θέση του αριστερού μπακ θα καλύψει ο Γιώργος Τζαβέλλας και αυτήν του δεξιού οπισθοφύλακα ο Παναγιώτης Ρέτσος. Επί της ουσίας, μία τετράδα με στόπερ.

Πιθανότατα, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Εκτός κι αν ο άσος της Κοπεγχάγης τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, στη θέση στην οποία προοριζόταν να αγωνιστεί ο Πέτρος Μάνταλος. Σε αυτήν την περίπτωση, ο παρτενέρ του Αλέξανδρου Τζιόλη θα είναι είτε ο Ανδρέας Σάμαρης είτε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφυλίδη (αριστερά), Κώστα Φορτούνη (στον άξονα), ενώ παραμένει ανοικτή η θέση στο δεξί άκρο. Εάν δεν επιλεγεί ο Κάρλος Ζέκα, φαβορί είναι ο Τάσος Μπακασέτας, σε ένα πιο επιθετικό σχήμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Όσον αφορά στην κορυφή της επίθεσης, σ' αυτήν θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ανέστης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μανιάτης, Λυκογιάννης, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας και Διαμαντάκος. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Μανωλάς.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Κροάτες αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Μίτροβιτς, Βίντα, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς και Μάντζουκιτς.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!