Μπουτάρης: Καραγκιοζμπερντέ τα Σκόπια, με πιάνει αναγούλα με τα αγάλματα -Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο [βίντεο]

Ο Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για το ταξίδι του στα Σκόπια, σε μία τεταμένη συνεδρίαση, από την οποία αποχώρησε ο Σταύρος Καλαφάτης, έπειτα από την αντιπαράθεσή του με τον δήμαρχο.

Ο κ. Μπουτάρης απέφυγε να αναφερθεί στις δηλώσεις του σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, στις οποίες αποκάλεσε «Μακεδονία» τη γειτονική χώρα. Μίλησε για τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φυσιογνωμία των Σκοπίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ «καραγκιοζμπερντέ» και «Ντίσνεϊλαντ», ενώ ανέφερε ότι τον πιάνει... αναγούλα με όλα τα αγάλματα που υπάρχουν στην πόλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.  

«Δεν κουβεντιάσαμε σε βάθος το θέμα, άλλα είπαμε ότι πρέπει να τελειώνει άμεσα η ιστορία με την ονομασία του ονόματος που τους εμποδίζει να μπουν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Δείχνουν να έχουν αλλάξει και μέσα σε ένα πλαίσιο πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση», είπε ακόμη και αποκάλυψε πως ο δήμαρχος των Σκοπίων του δήλωσε πως «δεν γίνεται να λέμε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ήρθαμε 1.000 χρόνια μετά».

Ενταση με Καλαφάτη

Στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Εντάξει», Σταύρου Καλαφάτη.

Μάλιστα η σύσσωμη η παράταξη «Εντάξει» αποχώρησε από την αίθουσα, όταν ο κ. Μπουτάρης αποκάλεσε ανόητο τον κ. Καλαφάτη. Αφορμή για την κόντρα τους ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου για τα Σκόπια, σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

«Επί 25 χρόνια τυραννιόμαστε και βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση σε διεθνές επίπεδο. Όχι ότι έχουν δίκιο, προφανώς έχουν άδικο. Έρχονται ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί από την Κατερίνη μέχρι την Ασπροβάλτα και δίνουν μια εξαιρετικά σημαντική ένεση. Δεν θα ξεπουλήσουμε το όνομα για τους τουρίστες, αλλά να το πούμε. Εχουν κάνει τελευταία υποχώρηση στο σύνθετο όνομα. Υπάρχει κινητικότητα με τα λεγόμενα μέτρα εμπιστοσύνης. Δεν κάνω εξωτερική πολιτική αλλά τον πατριωτισμό μου δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον κ. Καλαφάτη συμπλήρωσε: «Είπατε έχω πει πολλάκις Μακεδονία. Δεν το έχω πει πολλάκις. Το' χω πει άλλη μια φορά. Δεν καταλαβαίνετε; Είστε ανόητος».

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καλαφάτη. «Σας έχω θέσει σειρά ζητημάτων πολιτικών, ήμουν ευπρεπής και σεις απαντήσατε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς», είπε πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, ενώ ο κ. Μπουτάρης του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον αναιδέστατο, υπερβολικό και ανακριβή.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!