Ολλανδία: Κεραυνός χτυπάει επιβατικό αεροσκάφος

Το να ταξιδεύει κάποιος με άσχημες καιρικές συνθήκες είναι πάντα λίγο επικίνδυνο, ειδικά όταν βρίσκεται σε ένα Μπόινγκ 777 που πετάει μέσα σε ένα σύννεφο φορτισμένο με ηλεκτρισμό.

Σε μία σοκαριστική ανάρτηση στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας κεραυνός να πλήττει τη «μύτη» αεροσκάφους που βρισκόταν εν πτήσει από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ προς την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, χωρίς όμως να του προκαλεί το παραμικρό πρόβλημα και καμία εμφανή ανατάραξη.

Σημειωτέον η πτήση έφτασε κανονικά στον προορισμό της μετά από 12 ώρες και 40 λεπτά.

Τα «χτυπήματα» κεραυνών είναι κοινά ιδίως στα φτερά ή στη «μύτη», δηλαδή στο μπροστινό τμήμα, του αεροσκάφους. Εφόσον δεν υπάρχουν κενά στον σκελετό του αεροπλάνου, το ρεύμα μπορεί να «περάσει» από την επιφάνεια του από αλουμίνιο και να «διαφύγει» από την ουρά.

Ωστόσο, πιλότοι εκφράζουν παράπονα μερικές φορές για προβλήματα στα όργανα του αεροσκάφους μετά από χτυπήματα κεραυνών, σύμφωνα με το περιοδικό Scientific American.



Πηγή: RT

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!