Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα

Η κάμερα από το καταφύγιο «Μπάφι» στο βουνό της Πάρνηθας μεταδίδει τις εικόνες από το σημείο (οι κάμερες βρίσκονται σε υψόμετρο 1.161μ και βλέπουν ΝΑ του Ν.Αττικής και στο βάθος διακρίνονται το Όρος Πεντέλης και το Όρος του Υμηττού, ενώ βλέπουν και την κορυφή Όρνιο της Πάρνηθας με υψόμετρο 1.350μ.)

“Αυθεντικά” χειμωνιάτικο σκηνικό σήμερα και στη Θράκη, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά.

Όπως μετέδωσε το inkomotini.news στη Ροδόπη έχουν ντυθεί  στα λευκά μεταξύ άλλων ο Κέχρος, η Άνω Βυρσίνη, η Κύμη και η Νυμφαία στο ύψος του διασυνοριακού σταθμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Ανάλογη η εικόνα και στη Φλώρινα, όπου oι κοινότητες Πολυπόταμος, Φλάμπουρο, Τριανταφυλλιά και Νυμφαίο «ντύθηκαν» επίσης στα λευκά, όπως μεταδίδει το neaflorina.gr.

Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Επίσης αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!