Έρευνα από το Στρατοδικείο για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων για τη Σαουδική Αραβία

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, Ξένη Δημητρίου, διέταξε την Στρατιωτική Δικαιοσύνη να διερευνήσει τη διαρροή των επίμεχων εγγράφων και το κατά πόσο αυτά είναι διαβαθμισμένα. Το Στρατοδικείο (Αναθεωρητικό Δικαστήριο) καλείται να ελέγξει εκτός από την σημασία των εγγράφων, και την πηγή που τα διέρευσε, εφόσον κάτι τέτοιο ήταν παράνομο.

Σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνων στρατιωτικών προσώπων, τις περαιτέρω ενέργιες θα συνεχίσει το Στρατοδικείο. Σε περίπτωαη όμως, που εντοπιστούν ευθύνες ατόμων που δεν υπηρετούν στο στράτευμα, τότε αναλαμβάνει και πάλι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταλήξει στο αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την ΕΔΕ του ΓΕΕΘΑ προέκυψε ότι τα απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, και αφορούν στην πώληση αμυντικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς τη Σαουδική Αραβία, διέρρευσαν από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα που έχει παραγγείλει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Η πρώτη προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία κατάν της Διαφθοράς και έχει να κάνει με τις συνθήκες πώλησης των βλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δρομολογηθεί τα πρώτα βήματα για να ελεγχθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!