Βουλευτές ΔΗΣΥ και Ποταμιού: Απόπειρα κυβέρνησης - Ν. Βούτση να αποκρύψουν έγγραφα από τους βουλευτές

Άγνοια της διάκρισης των εξουσιών καταλογίζουν σε υπουργούς και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) και του Ποταμιού, με κοινή τους δήλωση, την οποία υπογράφουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έδωσαν στη δημοσιότητα τα τρία απόρρητα έγγραφα που αφορούν πρακτικά του ΚΥΣΕΑ και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην κοινή τους δήλωση, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση «για απόπειρα να αποκρύψουν από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τα τρία έγγραφα που κατατέθηκαν στον προεδρεύοντα της Βουλής, στη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να αναγνωστούν από τα μέλη του σώματος, προστατεύοντας το απόρρητό τους».

Οι βουλευτές των δυο κομμάτων κάνουν λόγο για απόδειξη άγνοιας της διάκρισης των εξουσιών από τους υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής, τη στιγμή που ένα εκ των εγγράφων, όπως αναφέρουν, είχε κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Μιλούν επίσης για σοβαρό θεσμικό και πολιτικό ζήτημα: «Κάθε απόπειρα να μην ενημερωθούν τα μέλη της Βουλής για μια σκανδαλώδη κι επικίνδυνη υπόθεση, στοχεύει στη συγκάλυψη ευθυνών που είναι ανοικτό ζήτημα το πόσο ψηλά φτάνουν» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!