Έρχονται αλλαγές στα διόδια

Νέο τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα πληρώνουν οι οδηγοί για τη διέλευσή τους από τα διόδια αναμένεται να φέρει το ηλεκτρονικό σύστημα. Την ίδια ώρα σχεδιάζεται το «τέλος» των ταμείων καθώς για την πληρωμή της χρήσης του οδικού δικτύου θα υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προανήγγειλε ότι μέσα στο 2017 θα γίνει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων που θα χρεώνονται οι οδηγοί με βάση το χιλιόμετρο χρήσης και πως στόχος του υπουργείου είναι να εφαρμοστεί μέσα στο 2018 στην Εγνατία Οδό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός διευκρίνισε ότι με το ηλεκτρονικό διόδιο θα μπορούν οι οδηγοί να πληρώνουν, εκτός από τα e-pass, και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους.

«Θα έχουμε μια συσκευή στο αυτοκίνητό μας ή μια εφαρμογή στο κινητό με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε στον αυτοκινητόδρομο» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε πως «η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει».

Αναφερόμενος στα φορτηγά, σημείωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους στους παράπλευρους δρόμους είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Δεν μπορεί, είπε, τα ΙΧ αυτοκίνητα να κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και να κινδυνεύουν οι πολίτες μικρών οικισμών κοντά στο εθνικό δίκτυο από τις νταλίκες στους παράπλευρους δρόμους.

Χαρακτήρισε, επίσης, «αστειότητα» το ενδεχόμενο οικονομικής επιβάρυνσης διάφορων προϊόντων επειδή οι μεταφορείς πληρώνουν διόδια.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!