Αλεξία Μπακογιάννη: Δεν ήξερα τι να πω στα παιδιά μου για την άδεια Κουφοντίνα -Η απορία του γιου της

Για τον εφιάλτη που έζησε ξανά, βλέποντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα εκτός φυλακής, μίλησε η Αλεξία Μπακογιάννη.

Δεν έκρυψε μάλιστα την οργή της, τόσο για την επίθεση του Σταύρου Κοντονή στην Ντόρα Μπακογιάννη όσο και για τη γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το μεγάλο πρόβλημα με αυτό που έγινε είναι ότι ξαναγίνεσαι 13 χρονών, ξαναζείς τον φόβο, τον τρόμο, νομίζω είναι και ο στόχος τους. Ξαναζείς όλο το μίσος, το θυμό, την αγριάδα μέσα στο οποίο μεγάλωσες, που κατά καιρούς προσπάθησες να το αντιμετωπίσεις», είπε η Αλεξία Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ.

Μίλησε όμως και για το πώς χειρίστηκε αυτή τη δύσκολη στιγμή, της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ως μητέρα.

«Τα παιδιά μου είναι μικρά, τους έκλεισα την τηλεόραση δύο ημέρες. Δεν ξέρω τι να τους πω και αυτά που έχω να τους πω, δεν θέλω να τα πω. Δεν θέλω να γεμίσω την καρδιά τους με ένα νέο μίσος για αυτό», είπε, αλλά περιέγραψε μία συγκινητική απορία που εξέφρασε ο γιος της χθες.

«Του έλεγα μια ιστορία για τον Χάρι Πότερ, ότι η αγάπη τα κερδίζει όλα και το πώς η αγάπη της μαμάς του προστάτευσε τον μικρό μάγο. Και με ρωτάει ''Εσύ δεν αγαπούσες πολύ τον μπαμπά σου;'', του απάντησα ''πάρα πολύ αγάπη μου''. Και με ρώτησε ''Η δική σου αγάπη γιατί δεν τον προστάτευσε;'' και χάλασε όλο αυτό».

Η Αλεξία Μπακογιάννη επεσήμανε ακόμη ότι έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού επεφυμούσαν τον Κουφοντίνα 20χρονα παιδιά.  

«Την άδειά του ο Κουφοντίνας την περνάει εκπαιδεύοντας και καθοδηγώντας την επόμενη γενιά τρομοκρατών. Αυτή την ευθύνη ποιος θα την πάρει;», διερωτήθηκε. «Ο νόμος δίνει τη διακριτική ευχέρεια στο συμβούλιο των φυλακών να πάρει την απόφαση προσμετρώντας και την προσωπικότητά του. Είναι δυνατόν να μην προσμετρήθηκε ότι βγάζουμε τον μεγαλύτερο δολοφόνο μεταπολιτικά;», πρόσθεσε.

«Το πολιτικό θέμα δεν με ενδιαφέρει. Θέλω όλο τον κόσμο μαζί μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ομως τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχω βρει μόνο απέναντί μου. Στη δίκη, όταν ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στελέχη της γραμματείας του, σε κάθε νόμο που έβγαζαν από την ώρα που έγιναν κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Εκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή. «Αντί να κάνει δήλωση, τόσες έχει κάνει κρίνοντας τη δικαιοσύνη, να πει ότι διαφωνεί πολιτικά, το μόνο που ξέρει είναι να βρίσει τη μάνα μου; Εχουμε χάσει κάθε έννοια δικαίου σε αυτή τη χώρα», κατέληξε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!