Βίντεο: Το λιμάνι της Σύμης γέμισε λάσπη από την κακοκαιρία -Αλλαξε χρώμα η θάλασσα

Τεράστια προβλήματα και ζημιές προκάλεσε στη Σύμη η χθεσινή κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με από νωρίς το απόγευμα με ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση η οποία διήρκεσε 40 λεπτά, ενώ στο λιμάνι του νησιού ξέσπασε συναγερμός όταν ένα τεράστιο κύμα «κατάπιε» τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής μάλιστα δεν έχει γίνει γνωστό αν μέσα στα οχήματα υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Ωστόσο βίντεο που ανέβασαν χρήστες των κοινωνικών δικτύων δείχνουν την κατάσταση που επικρατούσε χθες στο λιμάνι του νησιού λόγω της κακοκαιρίας, με τη θάλασσα να έχει γίνει καφέ πιθανότατα λόγω της λάσπης που κατέβασε η έντονη βροχόπτωση.

Όπως σημειώνει η Ροδιακή, αμέσως ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των ζημιών, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε εντολή να ξεκινήσει πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος από την Κάλυμνο με ειδικούς δύτες, για να συνδράμουν στις έρευνες για τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στη θάλασσα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν μέσα σε αυτά οδηγοί ή συνεπιβάτες.

Επίσης ο κ. Σαντορινιός μετέβη στο νησί της Σύμης προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες. Μηχανήματα στο νησί αναμένεται να στείλει σήμερα και ο Στρατός μαζί με κλιμάκιο ειδικών για να αντιμετωπιστούν τα σχετικά προβλήματα.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το Blue Star Paros εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!