Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Νέο μυστήριο με τα «λεφτά από την Κύπρο»

«Λεφτά από την Κύπρο» ζητούσαν οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στη μοιραία επίσκεψή τους το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του! Νέα στοιχεία που δημιουργούν καινούργια δεδομένα και περιπλέκουν την υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου, πριν από 40 περίπου ημέρες, στην οδό Ασκληπιού προκύπτουν από τον άγνωστο δικαστικό φάκελο της υπόθεσης.


Και αυτό αφενός γιατί οι αλβανοί ποινικοί φέρεται να είχαν ειδική πληροφόρηση για οικονομικές συναλλαγές και offshore εταιρείες στην Κύπρο και αφετέρου γιατί παρουσιάζονται άγνωστες μέχρι σήμερα παρασκηνιακές συνεννοήσεις και άλλου είδους οικονομικές απαιτήσεις στην υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για να δολοφονηθεί ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με τη δικογραφία η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στα ίχνη των δραστών και των ηθικών αυτουργών από κραυγαλέα λάθη στη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους δολοφόνους του δικηγόρου.
Η ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων από τους αριθμούς από τους οποίους κλείστηκε το μοιραίο ραντεβού αλλά και από εκείνο που έδωσαν ως τηλέφωνο επικοινωνίας οι υποτιθέμενοι «πελάτες» του Ζαφειρόπουλου οδήγησε κατευθείαν στις φυλακές Κορυδαλλού, δημιουργώντας απορίες στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και στους δικαστικούς λειτουργούς για τα εντυπωσιακά λάθη των δολοφόνων και τις σκοπιμότητές τους. Στην απολογία τους την Τετάρτη το μεσημέρι οι τρεις κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του άτυχου δικηγόρου αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή, υποστήριξαν ότι η δολοφονία «οργανώθηκε» από τον πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Αρη Φλώρο και ότι σε βάρος τους στις φυλακές Γρεβενών και Κορυδαλλού υπήρξαν τρεις απόπειρες δολοφονίας, κυρίως από «ρώσους κακοποιούς».


Ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου κατηγορήθηκαν - ο ένας συνελήφθη, ο άλλος διαφεύγει στην Αλβανία - δύο αλβανοί ποινικοί ηλικίας 30 και 32 ετών, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί εμφανίζονται τρεις ομοεθνείς τους κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για σωρεία αιματηρών επιθέσεων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δύο δράστες είχαν προγραμματίσει να πυροβολήσουν, πιθανόν εκφοβιστικά, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσουν - με αυτόν τον τρόπο - τον πελάτη του Αρη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της Energa, από τον οποίο ζητούσαν 5 εκατ. ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη τον Νοέμβριο του 2014.


Το νεότερο στοιχείο που ανακύπτει από τη δικογραφία είναι ότι οι δύο δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται από καταθέσεις να του έχουν ζητήσει, προτού τον πυροβολήσουν, «ο Φλώρος να τους δώσει τα λεφτά που έχει στην Κύπρο», προκαλώντας ερωτήματα στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αν πράγματι υπήρχαν χρήματα εκεί και πώς το γνώριζαν οι αλβανοί κακοποιοί. Σχετική ερώτηση υποβλήθηκε στον κρατούμενο στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού Αρη Φλώρο, ο οποίος κατέθεσε: «Πράγματι έχω πολλούς λογαριασμούς προσωπικούς ή εταιρικούς στην Κύπρο, αλλά είναι δεσμευμένοι. Επιπλέον η γραμματέας μου (σ.σ.: κατηγορούμενη για την υπόθεση της Energa που είχε «σπάσει» το βραχιολάκι επιτήρησης και είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2016) είχε μεταφέρει με πλαστογράφηση υπογραφών 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και από εκεί σε διαφόρους λογαριασμούς στο εξωτερικό. Χωρίς αυτά τα λεφτά να έχουν δεσμευθεί...».


Σημειώνεται ότι 5 εκατ. ευρώ είναι ακριβώς το ποσό που ζητούσαν οι Αλβανοί από τον πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εντυπωσιάζει ακόμα άλλο σημείο της κατάθεσης του Αρη Φλώρου στο οποίο λέει: «Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είπε λίγη ώρα πριν τον σκοτώσουν στο γραφείο σχετικά με τις απειλές των Αλβανών ότι είναι μπούρδες και ψεύτικες».


 Επιπλέον στη δικογραφία της υπόθεσης περιέχεται η κατάθεση μιας φίλης του ατόμου που πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και η οποία υποστήριξε ότι ο δράστης τής είχε εκμυστηρευθεί πως «η εντολή που είχε ήταν να πυροβολήσει τον δικηγόρο στην κοιλιά για... εκφοβιστικούς λόγους»!


Ερωτήματα έχουν επίσης προκαλέσει καταθέσεις ιδιωτών και νομικών ότι είχε απαιτηθεί χρηματικό ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον Αρη Φλώρο από άλλους δικηγόρους με επίκληση ότι «ήλεγχαν τους Αλβανούς στον Κορυδαλλό». Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπήρξε περαιτέρω απαίτηση 200.000 ευρώ παραμονές της έναρξης της δίκης - στις 4 Δεκεμβρίου - για την απόπειρα δολοφονίας του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014. Μια απαίτηση που φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να προκάλεσε δυσφορία και διενέξεις μεταξύ δικηγόρων, και μάλιστα στάλθηκαν και σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ τους. Χωρίς να μνημονεύονται ή να είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες...


Εντυπωσιάζει ακόμη το γεγονός ότι οι αλβανοί κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στην απολογία τους υποστήριξαν ότι «δεν ζητήσαμε εμείς ποτέ λεφτά από τον Φλώρο. Οπως φαίνεται από τη δικογραφία, τα λεφτά αυτά τα ζητούσαν μόνο δικηγόροι».

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!