Κυρ. Μητσοτάκης: Υπάρχει μείζον ζήτημα με τον Π. Καμμένο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή προς τον «Ρουβίκωνα» και συλλογικότητες που παραβιάζουν τον νόμο, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς «δεν ζήτησε συγγνώμη» και «παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν καταδίκασε πολιτικά την απόφαση για χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, αλλά και ότι άλλαξε τον νόμο. «Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άδεια. Η κυβέρνηση το έκανε οκτώ χρόνια», σημείωσε.

Είπε επίσης ότι «στην υποδοχή Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, ένας εκπρόσωπος “των Πυρήνων της Φωτιάς” και ένας εκπρόσωπος του “Ρουβίκωνα”. Τι καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αντιεξουσιαστών και νέας γενιάς τρομοκρατών».

«Η υπόθεση με την Σαουδική Αραβία χρήζει και δικαστικής διερεύνησης»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Τσίπρας και Καμμένος είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του ελληνικού λαού». Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο και τόνισε ότι η υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία χρήζει και δικαστικής διερεύνησης.

«Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάθεση πρόταση δυσπιστίας, είπε πως «όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα». «Όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις»

Ο αρχηγός της Ν.Δ. επέμεινε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κάνοντας λόγο για «βολική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα γίνουν αθρόες προσλήψεις, ούτε μονιμοποιήσεις. «Θα εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. Θα βάλουμε συστήματα κεντρικών προμηθειών στην Υγεία. Θα ελέγξουμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της», συνέχισε.

Αναφερόμενος στις Σκουριές, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα χαθούν δουλειές, ενώ για το Ελληνικό είπε πως δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. «Και βλέπετε εδώ την αντίφαση. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά της πολιτικής μας από αυτήν της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Για τους πλειστηριασμούς, είπε ότι πρέπει να γίνουν πρωτίστως για στρατηγικούς κακοπληρωτές και ζήτησε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία.

Σε ό,τι αφορά το πλεόνασμα, τόνισε ότι ήρθε από το υστέρημα του συνεπούς Έλληνα φορολογούμενου.

Ερωτηθείς για τους πρώην προέδρους του κόμματος, δήλωσε ότι έχει τακτική επαφή με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά όπως συμπλήρωσε, «τις αποφάσεις τις παίρνω εγώ». Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επεσήμανε ότι «έχει πολλά να προσφέρει στην παράταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο».

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!