Ανοιχτά καταστήματα και απεργία εμπόρων σήμερα

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ωστόσο, προχωρεί σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, προγραμματίζοντας και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Ερμού.

 

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις άρχισαν την Τετάρτη και θα διαρκέσουν 15 μέρες. Στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου προβλέπεται και το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί ως το 8 το βράδυ.

 

«Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

 

Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία, στις 5/11/2017» τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!