Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός σε πολλές πόλεις της χώρας

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα ο δημόσιος μητρικός θηλασμός που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διαφόρων δήμων και έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 

Ειδικότερα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος στα πλαίσια της Ημέρας Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού και συμμετείχαν 23 μητέρες όπου θήλασαν 17 παιδιά με το μικρότερο να είναι 3 μηνών και το μεγαλύτερο 8 χρονών.

 

 

ΑΠΕ
ΑΠΕ

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της δημόσιας δράσης του Δικτύου και η ομάδα εθελοντών της Τρίπολης, πραγματοποίησε και εκείνη σήμερα το πρωί στην Αρκαδική πρωτεύουσα και στην Πλατεία Πετρινού, δημόσιο θηλασμό, συμμετέχοντας έτσι και αυτή, στην ταυτόχρονη πανελλαδική δράση. Το ίδιο συνέβη και στην Κόρινθο αλλά και στην Αθήνα

 

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

 

ΑΠΕ
ΑΠΕ

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!