ΝΔ: Να κληθούν στην επιτροπή εξοπλιστικών εμπλεκόμενοι με τα βλήματα

Να κληθούν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ζήτησε και επισήμως η ΝΔ επειδή - όπως αναφέρει - έμειναν αναπάντητα ερωτήματα από τη συνεδρίαση της Τρίτης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζήτησε την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων έχει και την εξουσία της συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και εξέτασης προσώπων.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής που έχει προγραμματιστεί με αντικείμενο ενημέρωση για διάφορα θέματα, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, η Νέα Δημοκρατία, δια του Κ. Τασούλα, επανέλαβε την πρόταση που έκανε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, και προ της ημερησίας διατάξεως, έθεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Συμεών Μπαλλή, θεσμικό αίτημα σε συνέχεια των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης, χθες στη Βουλή. Επειδή έμειναν κρίσιμα θέματα, ουσιαστικά αναπάντητα, από τη χθεσινή συνεδρίαση, και για εμάς το τεράστιο αυτό θέμα και το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, προφανώς δεν έκλεισε με την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας της επερώτησης και από τις εξηγήσεις που ουσιαστικά δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας, επαναφέρουμε το θέμα θεσμικά στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής» δήλωσε ο κ. Τασούλας, θυμίζοντας ότι, με βάση τον Κανονισμό, η Επιτροπή Εξοπλιστικών δεν έχει μόνο αρμοδιότητα την προηγούμενη εξέταση και παρακολούθηση των συμβάσεων, αλλά και τη συλλογή πληροφοριών και την εξέταση προσώπων.

Να κληθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης των βλημάτων


Ο κ. Τασούλας ζήτησε «να κληθούν θεσμικά -και με όλες τις διαδικασίες διακριτικότητας και απορρήτου που υπάρχουν- στην επιτροπή ο κ. Β. Παπαδόπουλος, ο κ. Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Κ. Κυριακίδης, ο ταξίαρχος Μιχάλης Παπαδάκης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Προμηθειών και Συμβάσεων που υπογράφουν το έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2017, δηλαδή της ημερομηνίας μια ημέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο πρέσβης και ο πρόξενος στο Ριάντ και ο διοικητής των ΕΑΣ».


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!