Σίσι: Θα απαντήσουμε με σφοδρότητα στην επίθεση στο Σινά

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα» μετά την επίθεση εναντίον τεμένους που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους στο βόρειο Σινά.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα απαντώντας με πυγμή πολύ σύντομα», δήλωσε ο κ. Σίσι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Το τέμενος Αλ Ράουντα, στην πόλη Μπιρ Αλ Αμπέντ, κοντά στην Αλ Αρίς, δέχθηκε την επίθεση την ώρα της προσευχής της Παρασκευής. Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι άνδρες επάνω σε οχήματα 4x4 άνοιξαν πυρ κατά των πιστών.

Η Αίγυπτος παλεύει ενάντια σε ισλαμιστικό αντάρτικο στην περιοχή της χερσονήσου του Σινά, το οποίο έχει εντείνει τη δράση του από το 2013, όταν και ανετράπη από τον κοσμικό αρχιστράτηγο Σίσι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση των τζιχαντιστών, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν δεκάδες αιμόφυρτα θύματα της επίθεσης μέσα στο τέμενος, ενώ τουλάχιστον 125 φέρονται να είναι οι τραυματίες.

Πηγές από την περιοχή αναφέρουν ότι στόχος ήταν υποστηρικτές των αρχών ασφαλείας, οι οποίοι προσεύχονταν μέσα στο τέμενος.

Στο συγκεκριμένο τζαμί συγκεντρώνονται συνήθως και λεγόμενοι «Σούφι», οπαδοί του ισλαμικού μυστικισμού, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν αιρετικούς.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συσκέψεις με αξιωματούχους ασφαλείας της χώρας, ενώ έχει ήδη κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Μολονότι ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη, οι περισσότεροι θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η λεγόμενη «Επαρχία του Σινά», αιγυπτιακό τμήμα του Ισλαμικού Κράτους.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!