Αλ. Τσίπρας στον Μ. Σουλτς: Να μη χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης

Να μη χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης φέρεται να ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.

Ο επικεφαλής του SPD ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, εν όψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην Ευρωζώνη, ενθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου, αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» είπε στον κ. Σουλτς ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρούσε από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!