Μετά τον Φίλη, Σκουρλέτης και Κυρίτσης

Διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία καθώς μετά τη χθεσινή διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη, σήμερα τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του χθες βράδυ στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Χαρακτήρισε, δε, προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή» και κάλεσε τον βουλευτή να δώσει απαντήσεις.

Λίγο νωρίτερα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, δήλωνε απόλυτα σύμφωνος με την τοποθέτηση του Ν. Φίλη, ο οποίος ζήτησε «να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη».

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι «με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο ότι αποτελεί δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ότι, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, επιθυμεί να έχει σχέση με ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και με την εξόντωση αθώων ανθρώπων».

Επισήμανε, επίσης, πως από τη σκοπιά των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς, «υπάρχουν έντονα ερωτήματα» για την απόφαση πώλησης όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, καθώς «οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν έχει «καμιά αμφιβολία» πως οι απαντήσεις που θα παράσχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας στους «ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ύπαρξης σκανδάλου» θα είναι «πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες».

Θυμίζουμε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα, παρουσία του πρωθυπουργού, ύστερα από επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!