Σοκαριστική καταγγελία Βρετανού ηθοποιού: Ξύπνησα κι είδα τον Κέβιν Σπέισι να με βιάζει

Ειδικότερα, ένας άνδρας, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Τζον, κατήγγειλε την Τετάρτη την τραυματική εμπειρία που βίωσε το 2008 σε ηλικία 23 ετών. Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρει ρητά το όνομα του δράστη της σεξουαλικής επίθεσης, πιστεύεται όμως ότι πρόκειται για τον Σπέισι.

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος σήμερα Τζον φέρεται να καταγγέλει ότι ο 58χρονος σήμερα Σπέισι τον κακοποίησε σεξουαλικής στο σπίτι του δεύτερου, όπου ο νεαρός Βρετανός είχε μεταβεί για να συζητήσουν για την καριέρα του. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Τζον, μετά από ένα ποτό που είχε ζαλίστηκε και λιποθύμισε. Ξύπνησε, όπως καταγγέλλει, λίγο αργότερα και είδε τον Σπέισι να ασελγεί σε βάρος του. Ζήτησε από τον διάσημο ηθοποιό να σταματήσει, σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι λίγο αφότου ο Σπέισι τον προειδοποίησε να μη μιλήσει για αυτό που συνέβη σε κανέναν.

Μέχρι στιγμής η βρετανική αστυνομία αναφέρει πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις σχετικά με το περιστατικό.

Ο άνδρας με το ψευδώνυμο Τζον δεν είναι ο μόνος που βγήκε σήμερα για να καταγγείλει τον Σπέισι. Η αρχή έγινε με τον 46χρονο σήμερα ηθοποιού Άντονι Ραπ που κατηγόρησε τον Σπέισι για απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης όταν ο Ραπ ήταν 14 ετών. Ο Σπέισι ζήτησε συγνώμη με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Ακολούθησε ο κινηματογραφιστής Τόνυ Μοντάνα που μίλησε για τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση του από τον γνωστό ηθοποιό σε ένα μπαρ το 2003.

Ο Μοντάνα ανέφερε πως, ενώ προσπαθούσε να παραγγείλει ένα ποτό, ο Σπέισι τον πλησίασε από πίσω και του θώπευσε τα γεννητικά όργανα, με το θύμα να αναγκάζεται να τον σπρώξει για να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τον Μοντάνα, μετά το περιστατικό προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην τουαλέτα αλλά ο Σπέισι τον ακολούθησε και εκεί, με τον Μοντάνα να τον σπρώχνει βίαια έξω και να λέει στους φίλους του ηθοποιού να τον συγκρατήσουν.

Ο Σπέισι με την παρέα του φέρονται να έφυγαν από το χώρο λίγο μετά ενώ ο Μοντάνα δηλώνει πως είχε μετατραυματικό στρες από την εμπειρία και πως δεν συζήτησε με κανέναν το συμβάν πλην των ψυχολόγων του.

Η τρίτη καταγγελία της ημέρας έγινε από έναν Μεξικανό ηθοποιό, ο οποίος κατηγορεί τον Αμερικανό για σεξουαλική παρενόχληση στο Λονδίνο όταν ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θεάτρου Old Vic. (2004 με 2015)

Ο Ρομπέρτο Καβάζος είχε παίξει σε αρκετές παραγωγές του Old Vic. Ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι σχεδόν «καθημερινά έριχνε δίκτυα» σε νεαρούς ηθοποιούς. «Το μόνο προαπαιτούμενο ήταν να είναι άνδρας κάτω των 30 ετών και ο κ. Σπέισι θεωρούσε ότι μπορούσε να θωπεύσει», έγραψε ο Μεξικανός στο Facebook. Ο ίδιος λέει ότι απώθησε δύο φορές τον ηθοποιό λέγοντάς του ότι αυτό που κάνει λέγεται παρενόχληση. Κάποιοι άλλοι φοβόντουσαν να μιλήσουν σύμφωνα με τον Μεξικανό.

Οκτώ παλιοί και νέοι συνεργάτες του Σπέισι από τη σειρά House of Cards, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και τονίζουν ότι έκανε το περιβάλλον της σειράς «τοξικό».

Κανείς από τους οκτώ συνεργάτες δεν αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία, καθώς φοβούνται για ενδεχόμενα αντίποινα. Ωστόσο, ένας πρώην βοηθός παραγωγής εκμυστηρεύεται το χρονικό της παρενόχλησης, που συνέβη σε αρχική σεζόν της σειράς. Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο και όδευαν προς γύρισμα στη Βαλτιμόρη. Ο Σπέισι οδηγούσε όταν «ξαφνικά και χωρίς καμία άδεια, έβαλε το χέρι του στο παντελόνι μου. Σοκαρίστηκα» δηλώνει ο βοηθός παραγωγής.

«Ήταν ένας άντρας σε ισχυρή θέση, ενώ εγώ κάτι σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης». Ο ίδιος δεν ανέφερε το περιστατικό σε επικεφαλής της σειράς ή στην αστυνομία, παρά μόνο σε συνεργάτη του.

Όταν έφτασαν στο γύρισμα, ο βοηθός παραγωγής τον βοήθησε να μεταφέρει τα πράγματά του από το αυτοκίνητο στο προσωπικό του χώρο. Όταν οι δύο άντρες βρέθηκαν εκεί, συνεχίζει ο ίδιος, «με στρίμωξε, μπλόκαρε την έξοδο και με προσέγγισε ακατάλληλα. Του είπα ότι δεν είμαι εντάξει με αυτό και δεν αισθάνομαι άνετα».

Έπειτα, ο Σπέισι έφυγε από το χώρο οργισμένος και αναστατωμένος, μπήκε στο αμάξι του και αποχώρησε για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μήνες αργότερα, ο βοηθός είπε σε ανώτερό του ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλεί σεξουαλικά και η λύση που εκείνος πρότεινε εκείνος ήταν να μην τον αφήνει ποτέ μόνο μαζί του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Έτσι, η παρενόχληση σταμάτησε για αρκετό καιρό.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά ήταν ρουτίνα για τον Κέβιν Σπέισι και εκμεταλλευόταν τη θέση του για τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα πολύ τοξικό περιβάλλον για τους νέους άνδρες που συναναστρέφονταν μαζί του».

Άλλοι εργαζόμενοι της σειράς House of Cards, συμφώνησαν με τα όσα ανέφερε ο βοηθός παραγωγής.

Μέλος του συνεργείου είπε ότι εργάστηκε για τη σειρά και για τους έξι κύκλους και παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλούσε και τον άγγιζε. «Έβαζε τα χέρια του πάνω μου με περίεργους τρόπους. Μου έκανε μασάζ ή άγγιζε το στομάχι μου με μη φυσιολογικό τρόπο». Ο ίδιος εξήγησε ότι αισθάνονταν ιδιαίτερα άβολα με όλο αυτό και πως θα ήθελε πολύ να μπορέσει να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά και χωρίς φόβο».

Πρώην βοηθός κάμερας υπογράμμισε ότι είδε αρκετές φορές τον ηθοποιό να παρενοχλεί συναδέλφους, αφού τα αγγίγματα συνέβαιναν σε ανοιχτούς χώρους και όλοι μπορούσαν να το δουν.

(Φωτογραφία: AP / Darron Cummings)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!