Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής: Μας μιλούσαν για την Αρια Φυλή, χαιρετούσαμε ναζιστικά, δέρναμε Πακιστανούς

Με την κατάθεση μίας γυναίκας, που φέρει την κωδική ονομασία του προστατευόμενου μάρτυρα Β, συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η μάρτυρας, παρέμεινε στην οργάνωση για ενάμισι χρόνο όπως είπε, και υπήρξε μέλος της τοπικής Νίκαιας.

«Στα γραφεία πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και μας μίλαγε ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για την ιδεολογία της ΧΑ, που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από του Πακιστανούς και όλους τους ξένους».

Οπως είπε, τους μίλαγαν για την Άρια Φυλή και την ναζιστική ιδεολογία, προτρέποντας τα μέλη να χτυπούν τους Πακιστανούς, όπου τους βρίσκουν.

«Μέσα στο χώρο των γραφείων της τοπικής οργάνωσης υπήρχε η ελληνική σημαία και κάθε φορά που μπαίναμε την χαιρετούσαμε σηκώνοντας ψηλά το δεξί χέρι” είπε η μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, «είχε φτιάξει έναν δικό του κλειστό πυρήνα από φουσκωτούς». Προϋπόθεση για μπει κανείς σε αυτόν τον πυρήνα, όπως είπε, ήταν να έχει δείρει...Πακιστανούς.

Το καλοκαίρι του 2013 η μάρτυρας αποφάσισε να φύγει, όταν ο Γ. Τσακανίκας τους περιέγραψε ένα φρικιαστικό περιστατικό.

«Μας είπε ότι μια μέρα κατέβαιναν με άλλο έναν άλλο (συναγωνιστή) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε να φύγει, ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο που κλώτσαγαν το κεφάλι του, λες και βαράγανε πέναλτι. Παίζει και να έχει πεθάνει».

Αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό, όπου ο Πατέλης είχε κατηγορηθεί πως είχε χτυπήσει κάποια έγκυο και «το είπε στον εν λόγω αστυνομικό και ούτε δικογραφία έγινε, ούτε τίποτα...». Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο αστυνομικός ήταν χρυσαυγίτης και «βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο (σσ ο Πατέλης) και καθάριζε».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως πήγε την άνοιξη του 2012 στην τοπική της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, ανταποκρινόμενη σε κάλεσμά της, μέσω facebook, για συγκέντρωση στα γραφεία της, γιατί ανέμεναν πως θα πήγαιναν εκεί Πακιστανοί «να τα σπάσουνε». Όπως ανέφερε η μάρτυρας, «συγκεντρωθήκαμε 200 άτομα εκείνη την ημέρα, αλλά η πορεία των Πακιστανών δεν έφτασε ποτέ».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη στις πολύ καλές σχέσεις που είχε ο Γ. Πατέλης με αστυνομικό του Α.Τ. Νίκαιας, αλλά και για τα μαθήματα πειθαρχίας που έπαιρναν από τους ανωτέρους τους...

Ο Πατέλης και ο Λαγός μας μιλάγανε για πειθαρχία και μας λέγανε να εκτελούμε εντολές και να μην ρωτάμε, ιεραρχικά θα μας ενημερώνανε για κάθε περιστατικό, υπάρχει εντολή από πάνω.

  • Ερώτηση από έδρα: Όταν λέτε ο Λαγός ήταν η πλάτη της Νίκαιας τι εννοείτε;
  • Μ: Ο Λαγός προστάτευε τη Νίκαια, η τοπική της Νίκαιας ήταν το καμάρι της ΧΑ, γιατί πήγαινε και καθάριζε.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!