Βγαίνει με άδεια από την φυλακή ο Κουφοντίνας -Αντίδραση Μητσοτάκη

Την πόρτα της φυλακής αναμένεται να περάσει το πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος ζήτησε και έλαβε διήμερη άδεια. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που εκτίει ποινή 11 φορές ισόβια, ζήτησε να βγει από τη φυλακή για 48 ώρες. 

Το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, που βρίσκεται στη φυλακή από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, ζήτησε διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής και το αίτημα του τέθηκε προς εξέταση και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr έχει κριθεί θετικά.

Κατόπιν αυτού, την Πέμπτη αναμένεται, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού από το 2002 όταν και συνελήφθη. 

Mητσοτάκης: Αδιανόητο να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

Η είδηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο «γαλάζιος» πρόεδρος, σε σκληρό tweet υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. 

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μπακογιάννη:  Δίνουν άδεια στο «πιστόλι» της 17 Νοέμβρη;

Τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε και η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα» είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον σταθμό Action 24. 

Λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί δύο ημέρες ελεύθερος;». 

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους «λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα». 

«Εχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ενόχληση Γεωργιάδη 

Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter, συνοδεύοντας το λακωνικό αυτό σχόλιο με ένα δημοσίευμα για την 48ωρη άδεια. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!