Ν. Χριστοδουλίδης: Πρωτοβουλίες για τον Λίβανο αναλαμβάνει ο Ν. Αναστασιάδης

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης στον Λίβανο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική και ουσιαστική τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του προέδρου N. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ Χαρίρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τόνισε ότι κοινή επιδίωξη είναι η σταθερότητα στον Λίβανο και στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες κρατών για το θέμα του Λιβάνου. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει καθοριστικές τις επόμενες ημέρες για το μέλλον του Λιβάνου και ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, αξιοποιώντας την ιδιότητα του κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις καλές σχέσεις με τις αραβικές χώρες.

Επίσης, είπε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η συνάντηση του προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Αλ Χαρίρι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, χθες το βράδυ. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί το Ριάντ. Δεν αποκλείεται, όπως ανέφερε, η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον βασιλιά της Ιορδανίας, αλλά και επίσκεψη στην Κύπρο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ο Σαάντ αλ Χαρίρι έφθασε στην Κύπρο λίγο πριν από τα μεσάνυκτα και είχε 45λεπτη συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προτού αναχωρήσει για τη Βηρυτό.


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!