Σκληρή κοινοβουλευτική μάχη ΝΔ-Καμμένου την Πέμπτη

Η ΝΔ και ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζονται αύριο για μια σκληρή κοινοβουλευτική μάχη μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την περίεργη υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση με τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και με αυτή την τακτική θα κινηθεί και αύριο η ΝΔ στη βουλή κατηγορώντας τον υπουργό Άμυνας ότι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το σκάνδαλο και ότι πια είναι στα χέρια του πρωθυπουργού αν θα συνεχίσει να τον ανέχεται στην κυβέρνηση του.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης έχει δηλώσει δημοσίως ότι ένα από τα επόμενα κοινοβουλευτικά όπλα της ΝΔ είναι η πρόταση μομφής κατά του κ.Καμμένου.

Μετά την νέα ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Κικίλια χθες ο Βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος κατάθεσε νέα έγγραφα τόσο διαβαθμισμένα όσο και απόρρητα που εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον υπουργό Αμυνας και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του περι ύπαρξης «καθαρής» Διακρατικής Συμφωνίας με τους Σαουδάραβες.

Με βάση αυτά τα έγγραφα η επίσημη αντιπροσωπεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας που επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Αύγουστο δήλωσε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη Διακρατικής Συμφωνίας και για την δράση του φερόμενου ως εκπροσώπου τους Βασίλη Παπαδόπουλο.

Το πρακτικό της σύσκεψης ,που κατέθεσε ο κ.Λοβερδος στη βουλη ,που έγινε στις 29.8.2017 στο πεντάγωνο μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας αναφέρει οτι «στη συνέχεια η υπογεγραμμένη Διακρατική Συμφωνία που επιδείχθηκε στην Σαουδαραβική πλευρά ήταν συνταγμένη μόνο στην ελληνική γλώσσα, πράγμα που παρατηρήθηκε από μέρους τους και εκφράστηκε η αδυναμία ανάγνωσης της».

Ακόμα με βάση τα έγγραφα οι Σαουδάραβες όχι μόνο δεν γνώριζαν τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Β. Παπαδόπουλο αλλά εξήγησαν πως επιθυμούσαν την αγορά 100.000 βλημάτων αντί για 300.000 βλήματα που ετοιμαζε ο ενδιάμεσος.

«Ο επικεφαλής της ξένης πλευράς ανέφερε πως έχει την εξουσιοδότηση να αγοράσει 100.000 βλήματα 105 χιλ. επιδεικνύοντας σχετικό πιστοποιητικό. Για τις βόμβες ανέφερε πως δεν είναι εξουσιοδοτημένος να συζητήσει την παρούσα χρονική στιγμή και η επίσκεψη του αφορά αποκλειστικά την αγορά 100.000 βλημάτων 105 χιλ. Πρόσθεσε ότι εκπροσωπεί τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Άμυνας του ΒΣΑ και ότι αγνοεί την υπογραφή συμφωνίας για 300.000 βλήματα. Επιθυμεί την αγορά μέσω διακρατικής συμφωνίας 100.000 βλημάτων 105 χιλ. άμεσα αναφέροντας ότι έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση».

Ο κ.Λοβέρδος παρουσιάζοντας τα έγραφα στη βουλή κάλεσε τον κ.Καμμένο να πει την αλήθεια στην αυριανή συνεδρίαση «εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν όμως ο κ. Καμμένος πρέπει να πει την αλήθεια. Να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποκηρύξει τον μεσάζοντα.  Να μας εξηγήσει τι έχει συμβεί».

Πάντως η αυριανή συζήτηση θα γίνει χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες θα βραβευθεί από τον δικηγορικό σύλλογο με το βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen) και με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale, βραβείο στο παρελθόν έχουν πάρει μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ.
Αυτή την απουσία θα εκμεταλλευτεί η ΝΔ και θα μιλήσει για προσεκτικές αποστάσεις του κ. Τσίπρα από τον κ.Καμμένο προκειμένου να μην πληγεί και εκείνος προσωπικά από την εξέλιξη της υπόθεσης.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!