Τι συζήτησαν Αλ. Τσίπρας - Εμ. Μακρόν

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη, το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

Το πρόγευμα που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στον κ. Τσίπρα διήρκεσε μια ώρα και ένα τέταρτο, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμενο χρόνο στο πρωτόκολλο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον κ. Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Κατά την άφιξη, περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητο.

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας, στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στην οποία θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ και έξι ανατολικών χωρών εταίρων, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!