Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την επίθεση κατά του Αμίρ

Σύμφωνα το iefimerida που γνωστοποίησε ότι έλαβε σχετικό τηλεφώνημα η αυτοαποκαλούμενη «εθνική αντιστασιακή οργάνωση κρυπτεία» φέρεται να σημείωσε ότι: «Θα πολεμήσουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος λαθρομετανάστης, θα χρησιμοποιήσουμε βία, αλύπητα».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής το διαμέρισμα στο οποίο μένει με την οικογένειά του το 11χρονο προσφυγόπουλο απ' το Αφγανιστάν βρέθηκε στο στόχαστρο φασιστοειδών που έριξαν πέτρες και μπουκάλια μπύρας, σπάζοντας τζάμια.

Το Σάββατο ο 11χρονος Αμίρ βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε μια άκρως συμβολική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε ως δώρο την ελληνική σημαία, λέγοντάς του: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

Η ρατσιστική επίθεση άλλωστε σημειώθηκε λίγες μέρες αφότου δεν του έδωσαν τελικά τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. όπως είχε προκύψει απ' την κλήρωση, αλλά την πινακίδα του σχολείου του, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!