Ουαλία: Αυτοκτόνησε πρώην υπουργός που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση

Οπως μεταδίδιουν βρετανικά ΜΜΕ, ο 49χρονος πρώην υπουργός Κοινοτήτων και Παιδιών της Ουαλικής Εθνοσυνέλευσης, φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του ύστερα από καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση, γεγονός που είχε οδηγήσει και στη διαγραφή του απο το κόμμα των Εργατικών.

"Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του, χαρακτηρίζοντάς τον την "κόλλα που κρατούσε την οικογένεια ενωμένη".

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Κάρουϊν Τζόουνς, δήλωσε ότι ο Sargeant "Ήταν φίλος και συνάδελφος και σοκαρίστηκα και πληγώθηκα βαθύτατα από το θάνατό του. Είχε προσφέρει πολλά στην δημόσια ζωή της Ουαλίας και μαχόταν ακούραστα για όσους εκπροσωπούσε, τόσο ως υπουργός όσο και ως τοπικό μέλος συνέλευσης".

"Ηταν μια δυνατή φωνή που υπερασπιζόταν την εργατική τάξη της Ουαλίας. Εβαζε την κοινότητα στην καρδιά των μια τραγωδία άνευ προηγουμένου" δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής ηγέτης των Τορις Τομ Γουάτσον.

Σημειώνεται ότι μετά το ξέσπασμα του σεξουαλικού σκανδάλου, ο Sergeant είχε ζητήσει τη γρήγορη ολοκλήρωση της έρευνας προκειμένου να διαλυθούν γρήγορα τα "σύννεφα" που δημιουργούσε πάνω από το όνομά του η όλη ιστορία.

Ο πρώην υπουργός ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Φωτό: Benjamin Wright/PA, File via AP


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!