Ξύλο, χημικά και τραυματίες στο Ειρηνοδικείο

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης 

Σε χρήση χημικών, ακόμη και εντός κλειστού χώρου, προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως. Ομάδα πολιτών προσπάθησε να ματαιώσει τον δημόσιο πλειστηριασμό απαγορεύοντας στον κόσμο να εισέλθει στην αίθουσα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση χημικών και οι συγκεντρωμένοι να «απαντούν» επιστρατεύοντας πυροσβεστήρες από που βρίσκονταν στον χώρο.

Αστυνομικοί έφθασαν ακόμη και μέχρι την έδρα του δικαστηρίου. Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς τρεις διμοιρίες των ΥΜΕΤ, ενώ οι πολίτες που προσπάθησαν να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς κατήγγειλαν πως άνδρες της αστυνομίας τους έσπρωχναν και τους τσιμπούσαν για να τους απομακρύνουν.

Μετά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, έχουν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων μόνο για σήμερα.

Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ που αναμένονται να μπουν ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Μεταξύ των τραυματισμένων βρίσκεται και ο κ. Αθανάσιος Μπαρτσώκας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την αίθουσα του ΕιρηνοδικείουΠηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!