Παρασκευόπουλος: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για κατάργηση του νόμου μου

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι μέρος του Τύπου στηρίχτηκε στο σημείο της δήλωσής του όπου ανέφερε ότι ο νόμος πρέπει να καταργηθεί όταν τεθεί σε εφαρμογή νέα πάγια νομοθεσία, αποδίδοντάς του ότι συμφωνεί με όσα ειπώθηκαν στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δήλωσα καθαρά ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία, πάει καλά αλλά έχει έκτακτο χαρακτήρα καθώς θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός και Σωφρονιστικό Κώδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι η ποινή πρέπει να είναι όσο αξίζει και όχι να τιμωρείται κάποιος μόνο και μόνο για παραδειγματισμό, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη λογικοποίησης των ποινών ώστε να μην χρειάζονται νόμοι για αποσυμφόρηση των φυλακών.

Πρόσθεσε ότι αποσυμφορητικοί νόμοι υπάρχουν από το 2005, αλλά κανείς δεν πήρε το όνομα του υπουργού όπως συνέβη με τον συγκεκριμένο.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου, είχε αναφέρει πως "ο κ. Παρασκευόπουλος ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει το πέτυχε".

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!