«Νέα τάξη στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι φτωχοί»

«Ο μισθός μου φτάνει ίσα-ίσα για να προμηθευτώ το φαγητό μου» είναι ο τίτλος του άρθρου που αναφέρεται στους χιλιάδες εργαζόμενους και μάλιστα εξειδικευμένους, οι οποίοι λαμβάνουν μειωμένες αποδοχές. 

«Το ένα τρίτο των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν τόσο πενιχρές αμοιβές ώστε δεν μπορούν καν να επιβιώσουν με αυτές. Πρόκειται για πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι αμείβονται με λιγότερα από 376 ευρώ μηνιαίως, άρα με λιγότερο από το 60% του μέσου μισθού. Σχεδόν το 9% των εργαζομένων αρκούνται μάλιστα σε λιγότερα από 200 ευρώ», τονίζεται επίσης.

«Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συμπεριληφθεί κάποιος ανάμεσα στους φτωχούς της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μία από τις βασικές αιτίες γι' αυτό ανήκει στο ίδιο το κράτος το οποίο, προκειμένου να κλείσει τα ελλείμματα, «αύξησε τόσο τον ΦΠΑ όσο και τους φόρους για την κατοικία και τη γη». Στις αιτίες αυτής της εξέλιξης, το Der Spiegel συγκαταλέγει τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας που επέβαλαν οι δανειστές της Ελλάδας, απότοκο της δημοσιονομικής κρίσης. 

«Πολλοί δεν έχουν καμία άλλη δυνατότητα από το να μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο, στο πατρικό σπίτι -χωρίς προοπτική να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: insider.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!