Υεμένη: Έφτασε η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια για τους Σιίτες Χούτι

Ένα πλοίο, που μεταφέρει 5.500 τόνους αλεύρι, αγκυροβόλησε σήμερα στο λιμάνι Χοντέιντα, το πρώτο εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες που διαρκεί ο αποκλεισμός τον οποίο επιβάλλει ένας συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ο οποίος πολεμά εναντίον του κινήματος των Χούτι στην Υεμένη, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της έκλεισαν στις 6 Νοεμβρίου όλες τις προσβάσεις δια αέρος, ξηράς και θαλάσσης προς την Υεμένη για να σταματήσουν αυτό που αποκαλούν ροή όπλων προς τους Χούτι από το Ιράν. Προχώρησαν στην ενέργεια αυτή αφού η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξευθηκε προς την πρωτεύουσά της, το Ριάντ.

Πρόκειται για την πρώτη βοήθεια που φθάνει μέσω του λιμανιού Χοντέιντα, που ελέγχεται από τους Χούτι, αφού ο συνασπισμός επέτρεψε να προσγειωθεί χθες Σάββατο στην πρωτεύουσα Σαναά ένα αεροπλάνο που μετέφερε εργαζόμενους οργανώσεων ανθρωπιστικής αρωγής.

«Το πλοίο έχει μήκος 106 μέτρα και μεταφέρει 5.500 τόνους αλεύρι», δήλωσε ένας από τους υεμενίτες αξιωματούχους.

Το Ιράν αρνείται ότι προμηθεύει όπλα στους Χούτι.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!