Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών στην Καλαμαριά

Καλαμαριά   22 – 11 - 2017       

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών στην Καλαμαριά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο  Φύλων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ  πραγματοποιούν από κοινού  εκδήλωση με τίτλο «ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΠΕΣ ΟΧΙ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής», στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν πέντε (5) αυτοτελείς συναντήσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γι αυτό το θέμα, που συχνά αποσιωπείται. Επίσης, θα προβληθούν βίντεο σχετικά με το επίμαχο θέμα και θα ακολουθήσει συζήτηση, με συντονιστές τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ. Στόχος είναι να θιχτούν συγκεκριμένες πλευρές του ζητήματος της Βίας Κατά των Γυναικών: τη στάση του ατόμου και της κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο αυτό αφενός και τους τρόπους αντιμετώπισής του αφετέρου. 
Θα ενημερωθεί το κοινό για τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια σειρά συναντήσεων. Οι συναντήσεις θα είναι αυτοτελείς και θα απευθύνονται σε ενήλικες που:  
  • επιθυμούν να ενημερωθούν και να συζητήσουν γύρω από τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος,
  •  αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το φαινόμενο αυτό μέσα από το δικό τους ρόλο (γονιός, δάσκαλος,  μέλος της κοινωνίας),
  • επιθυμούν να αναλάβουν δράση εστιασμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών,
  •  υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ή γνωρίζουν κάποιον που  υφίσταται. 

Λίγο νωρίτερα στις 5.30 μ.μ. θα ξεκινήσει λαμπαδηφορία από τον αύλειο χώρο των παιδικών σταθμών του Δήμου επί της οδού Κολοτούρου (κτίριο «Αριστοτέλης») η οποία θα καταλήξει στο θέατρο «Οδού Χηλής».  Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!