Στις κάλπες οι δικηγόροι αύριο και μεθαύριο

Στις κάλπες προσέρχονται πανελλαδικά 40.625 δικηγόροι την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου  να επιλέξουν τους νέους πρόεδρους και τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγόρων, για την επόμενη τετραετία, με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, οι εκλογές θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο ενώ οι επαναληπτικές θα διεξαχθούν 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017. Στους υπόλοιπους Συλλόγους θα διεξαχθούν μόνο σήμερα.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δικαίωμα ψήφου έχουν 20.990 δικηγόροι, οι οποίοι μπορούν να προσέλθουν αύριο και μεθαύριο στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων για να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο τους, μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών.

Στις εκλογές αυτές για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του νέου Κώδικα Δικηγόρων έχουν τεθεί φραγμοί στον αριθμό των θητειών που μπορεί να είναι υποψήφιοι οι πρόεδροι και οι 24 σύμβουλοι (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου). Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες και οι σύμβουλοι για τρεις.

Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50%+1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την πρώτη Κυριακή επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία (δηλαδή αύριο). 

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!