Κοτζιάς κατά Λοβέρδου και Κουμουτσάκου

Για «φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα» με αφορμή την υπόθεση με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία κατηγορεί τους κ.κ. Λοβέρδο και Κουμουτσάκο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καλώντας «εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει στη δήλωσή του ότι «είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η σημερινή εμφάνισή του στο υπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας».

Υπογραμμίζει δε ότι «ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω».

Αναφορικά με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι το ίδιο ισχύει και γι' αυτόν, «ο οποίος», όπως τονίζει, «αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας».

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς υπενθυμίζει ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου

Δεν πρόκειται να παρασυρθώ από τον – τόσο έκδηλο πλέον- εκνευρισμό του κ. Κοτζιά.
Θα συνεχίζω, χωρίς ύβρεις, να ασκώ ουσιαστικό Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) 28 Νοεμβρίου 2017

Νωρίτερα, την Τρίτη, μετά από πρόταση του Νίκου Φίλη και του Θανάση Παφίλη η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων αποφάσισε να συνεδριάσει άμεσα για να ανακαλέσει την απόφασή της, με την οποία είχε συμφωνήσει για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Στη συνεδρίαση, με αντικείμενο ενημέρωση για διάφορα θέματα από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τα μέλη της επιτροπής απέρριψαν κατά πλειοψηφία το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθούν πρόσωπα, τα οποία η ίδια θεωρεί ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η Ν.Δ. επανήλθε το πρωί στο «θέμα Καμμένου» παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε χθες να πείσει τη Βουλή πως ο πιστοποιημένος εκπρόσωπος είχε ρόλο «μεσάζοντα» για έκνομες οικονομικές συναλλαγές, αλλά και τις αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα για την εμπλοκή Ελληνα ενδιάμεσου που επιχείρησε να υπονομεύσει την εξέλιξη της διακρατικής συμφωνίας για αλλότρια συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, η δεξιά παράταξη ζήτησε την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων έχει και την εξουσία της συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και εξέτασης προσώπων.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε «να κληθούν θεσμικά -και με όλες τις διαδικασίες διακριτικότητας και απορρήτου που υπάρχουν- στην επιτροπή ο κ. Β. Παπαδόπουλος, ο κ. Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Κ. Κυριακίδης, ο ταξίαρχος Μιχάλης Παπαδάκης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Προμηθειών και Συμβάσεων που υπογράφουν το έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2017, δηλαδή της ημερομηνίας μια ημέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο πρέσβης και ο πρόξενος στο Ριάντ και ο διοικητής των ΕΑΣ».

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας επί Ν.Δ., που υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν έμεινε ικανοποιημένο χθες από τη συζήτηση στην Ολομέλεια και θεωρεί ότι έμειναν αναπάντητα ερωτήματά της, επανέλαβε την πρόταση που έκανε χθες ο αρχηγός του Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέροντας έτσι το θέμα σε θεσμικό επίπεδο.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!