Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός του Λιβάνου: Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Αλ-Χαρίρι αιφνιδίασε, ανακοινώνοντας την παραίτησή του με τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο Χαρίρι τόνισε ότι κλίμα που επικρατεί στη χώρα θυμίζει εκείνο που προηγήθηκε της δολοφονίας του πατέρα του μαζί με άλλα 21 άτομα σε έκρηξη στη Βηρυττό, τον Φεβρουάριο του 2005, οι συνθήκες της οποίας δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι σήμερα.

«Ζούμε ένα κλίμα παρόμοιο με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε πριν τη δολοφονία του Ραφίκ Αλ-Χαρίρι», είπε. Και πρόσθεσε: « Αισθάνομαι ότι έχει καταστρωθεί σχέδιο με στόχο τη ζωή μου»

Ο Αλ Χαρίρι επέκρινε το Ιράν, λέγοντας ότι αναμειγνύεται στις υποθέσεις των Αράβων και υποκινεί ταραχές, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στη Χεζμπολάχ, η οποία απολαμβάνει τη στήριξη της Τεχεράνης. «Τα χέρια του Ιράν στην περιοχή θα κοπούν», είπε.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Χαρίρι έρχεται μετά το πρόσφατο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, περιφερειακό ανταγωνιστή του σιϊτικού Ιράν. Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο al-Jadeed της Βηρυττού η δήλωση της παραίτησης του Χαρίρι έγινε από το Ριάντ.

Ο 47χρονος ανέλαβε πρωθυπουργός στα τέλη του περασμένου χρόνου μετά από μια πολιτική συμφωνία που έφερε στην προεδρία τον σύμμαχο της Χεζμπολάχ, Μισέλ Αούν. Η Χεζμπολάχ κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του Λιβάνου, αλλά οι δεσμοί της με τον Ιράν και η υποστήριξη που παρέχει στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εξοργίσει μερίδα της κοινής γνώμης.

Πρόεδρος Λιβάνου: Τηλεφώνησε από κάπου εκτός χώρας για να ανακοινώσει την παραίτηση

Το γραφείο του προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Σαάντ αλ-Χαρίρι του τηλεφώνησε «από κάπου εκτός Λιβάνου» για να του ανακοινώσει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και ότι ο Αούν αναμένει την επιστροφή του Χαρίρι ώστε να «ενημερωθεί για τις συνθήκες της παραίτησης».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!