Με Καλάσνικοφ πυροβόλησαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Ήθελαν να σκοτώσουν τον φρουρό

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ το απόγευμα της Δευτέρας στοχεύοντας τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο δράστες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πυροβόλησαν τέσσερις φορές και διέφυγαν με μηχανή.

 

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή του περιστατικού βρίσκονταν περίπου 30 άτομα ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

 

Η περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν αποκλειστεί και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου με τις αρχές να ερευνούν τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε. Οι αρχές πιστεύουν πως οι πυροβολισμοί προήλθαν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις (μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο δράστες) και είχαν στόχο τον φρουρό των γραφείων και τη διμοιρία των ΜΑΤ.  Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος. Οι αρχές σημειώνουν χαρακτηριστικά πως οι δράστες ήθελαν νεκρούς ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι βολές ερρίφθησαν από καλάσνικοφ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άνδρες με μαύρα ρούχα και κουκούλες επιβαίνοντας σε μηχανή μεγάλου κυβισμού επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση έχει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη στις 10 Ιανουαρίου του 2017 όταν και είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

 

Ένας από τους κάλυκες που έχουν συλλέξει οι αρχές βρέθηκε στην βιτρίνα καταστήματος το οποίο είναι δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι αρχές συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες της περιοχής για να εντοπίσουν τους δράστες.

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ πως «τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέθηκαν επίθεση και είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να μπει μία σειρά στην ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών. Ακούσαμε πυροβολισμούς και ενημερωθήκαμε αρμοδίως από την ασφάλεια που βρίσκεται επιτόπου».

 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε αναφορικά με τη επίθεση «είμαστε στόχος κατ' επανάληψη, πριν από λίγους μήνες είχαμε και τραυματία αστυνομικό, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Δυστυχώς τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης. Πολύ φοβάμαι πως οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στα Εξάρχεια. Αναμένω ενημέρωση από τους αρμοδίους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Φαίνεται δυστυχώς πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ρουτίνα από την κυβέρνηση. Δεν είμαστε μόνοι μας εκεί υπάρχει ζωή στα Εξάρχεια και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψη. Τα πάντα περνούν από το μυαλό μας. Ένα είναι ξεκάθαρο. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριο μας και θα επιβάλλουμε την ασφάλεια στην Κυβέρνηση».

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τόσκα ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία η οποία κάνει λόγο για σφαίρες κατά της Δημοκρατίας.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!