Ζιμπάμπουε: Τανκς στους δρόμους, κίνηση στρατού κατά Μουγκάμπε;

Άρματα μάχης κινούνται προς την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, ενώ αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται ο βρετανικός Independent αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις διακόπτουν την κυκλοφορία σε βασικούς δρόμους γύρω από την πόλη. Στρατιώτες με βαρέα όπλα έχουν αποκλείσει επίσης το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZBC. 

Οι εξελίξεις έρχονται λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση της έντασης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος Zanu-PF, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, με την απόλυση του αντιπροέδρου της χώρας Έμερσον Μνανγκαγκουά και την εκδήλωση δυσαρέσκειας από την πλευρά του στρατεύματος.

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι ο μόνος ηγέτης τον οποίο έχει γνωρίσει η Ζιμπάμπουε τα 37 χρόνια της ανεξαρτησίας της, από το 1980.

Ο κ. Μνανγκαγκουά, ο οποίος, μετά την καθαίρεσή του, έφυγε για τη Νότια Αφρική, είναι βετεράνος του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε και θεωρείτο εκ των πιθανότερων διαδόχων του 93χρονου σήμερα προέδρου της χώρας.

O στρατηγός Κονσταντίνο Τσιγουένγκα, διοικητής των Δυνάμεων Άμυνας της Ζιμπάμπουε, είχε προειδοποιήσει από την Δευτέρα ότι, εάν οι εκκαθαρίσεις στο κυβερνών κόμμα, οι οποίες στοχεύουν βετεράνους του απελευθερωτικού πολέμου, όπως ο κ. Μνανγκαγκουά, συνεχιστούν, οι ένοπλες δυνάμεις θα επενέβαιναν στην πολιτική ζωή.

naftemporiki.gr


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!