Ενας νεκρός αστυνομικός στα επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές στο Πακιστάν

Αστυνομικός σκοτώθηκε, το Σάββατο, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να εκδιώξουν εκατοντάδες ισλαμιστές διαδηλωτές από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Ισλαμαμπάντ, τον οποίο έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πακιστανικής πρωτεύουσας, ο αστυνομικός σκοτώθηκε αφού δέχθηκε μια πέτρα στο κεφάλι. Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 30 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Περίπου 8.500 αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όπως δήλωσε αξιωματούχος του πακιστανικού υπουργείου Εσωτερικών. Αστυνομικοί της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών έριξαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον των περίπου 2.000 διαδηλωτών, που απάντησαν με τη σποραδική ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.

Εικόνες από φορτηγό που είχε τυλιχτεί στις φλόγες


Πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Στην αρχή της επιχείρησης τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από ένα φορτηγό της αστυνομίας να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, καθώς και σκηνές τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές.

Ωστόσο λίγο αργότερα οι αρχές του Πακιστάν ζήτησαν από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να πάψουν να εκπέμπουν επειδή παραβίασαν τον κανονισμό και μετέδωσαν απευθείας την επιχείρηση της αστυνομίας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο εξακολουθεί να εκπέμπει κανονικά, όμως μετέδιδε μια πολιτική συζήτηση.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές έχουν καταλάβει από τις 6 Νοεμβρίου μια γέφυρα που συνδέει το Ισλαμαμπάντ με τη γειτονική πόλη Ραουαλπίντι, παραλύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο πόλεων και δημιουργώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα.

Ανήκουν σε μια θρησκευτική οργάνωση, την Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ Γιαχ Ράσουλ Άλαχ Πακιστάν, και ζητούν εδώ και εβδομάδες την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας επειδή ήθελε να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις στον αμφιλεγόμενο νόμο για τη βλασφημία. Στο μεταξύ το σχέδιο έχει εγκαταλειφθεί.

Εμπόδιζαν, συχνά με τη βία, δεκάδες χιλιάδες Πακιστανούς καθημερινά να πάνε στην πρωτεύουσα. Μάλιστα ένα 8χρονο παιδί πέθανε επειδή δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, συγκεντρώσεις συμπαράστασης έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται από σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, κυρίως το Καράτσι και τη Λαχόρη.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!